Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

facebook-cirkel-hvid  linkedin-cirkel-hvid  instagram-hvid

Den 27. maj 2016 åbnede Odensevognmanden Poul Henrik Schou enorm fagmesse ved E20

Åbningstaler på årets største transportmesse: Hyld risikovilje og innovation

Han har opkøbt 15 konkurrenter, startet en buket af virksomheder og er blandt initiativtagerne til nyt milliardkonsortium. Den 27. maj åbner Odensevognmanden Poul Henrik Schou enorm fagmesse ved E20.

Som næstformand i brancheorganisationen ITD og tredje generation i familievirksomheden Poul Schou A/S er Poul Henrik Schou et kendt ansigt, som gennem opkøb af 15 konkurrenter samtidig har deltaget aktivt i transportbranchens konsolidering. Senest overtog han sammen med tre branchekolleger ERA Transport A/S – første skridt i et strategisk partnerskab mellem fire aktører, der tilsammen har en milliardomsætning og 500 biler.

Når Poul Henrik Schou fredag den 27. maj klokken 10.00 holder åbningstalen på årets største transport- og logistikudstilling, Vestfyn Trækker, vil vognmanden hylde den risikovilje og innovation, som branchen efter hans mening har behov for mere af. Egenskaber, som messen ifølge ham er en god eksponent for.

– Mange små vognmænd drukner i administrative byrder, som tynger deres konkurrencekraft. Og springer man over, hvor gærdet er lavest, risikerer man at knække nakken på det. Branchen har virkelig brug for at fremhæve og hylde dem, som tør tage chancer og gå nye veje, siger vognmanden.

Ifølge tal fra Trafik- og Byggestyrelsen er antallet af virksomheder i transportbranchen på syv år faldet med 22 procent, mens det gennemsnitlige firma er blevet 11 procent større målt på antallet af godstilladelser.

Stadig flere vognmænd med sorte tal

Brancheorganisationen ITD melder om markant fremgang i vognmændenes lønsomhed.

Der er nærmest feststemning, når transporterhvervet fra den 27. til 29. maj mødes til udstillingen Vestfyn Trækker. Her samles op mod 10.000 besøgende og 150 udstillere på 55.000 kvadratmeter messeareal ved motorvej E20.

– Der er en gennemgående optimisme og positiv ånd. Branchen kendetegnes ved skabertrang, vækstiver og tro på fremtiden, mener messearrangør Per Mikkelsen, der er direktør for den danske del af VBG Truck Equipment og initiativtager til Autobranchen Danmarks opbyggerafdeling.

Blandt deltagerne er ITD, der omfatter 751 transportfirmaer med over 20.000 ansatte totalt, og som for nylig har udgivet sin seneste årsrapport. Ifølge rapporten har 30 procent af medlemmerne fået flere ansatte i 2015, mens 88 procent havde overskud. Halvdelen forbedrede bundlinjen, og lige så mange forventer at gøre det i år.

– Der er et helt andet drive end i kriseårene. Især går det godt for de vognmænd, som satser på specialisering og nicher. Desuden investerer mange med succes i effektivisering, eksempelvis gennem systematisk og vedvarende monitorering af arbejdsprocesser og big data, siger Jacob Christian Nielsen, administrerende direktør for ITD.

Vestfyn Trækker – Transport & Logistik ved motorvejen i Ejby er årets største transportudstilling. På messen kan man møde 150 udstillere – herunder en lang række bilimportører, vognopbyggere og forhandlere af øvrigt transportmateriel. Desuden deltager mange udbydere af tilbehør og serviceydelser samt brancheorganisationer og medier. Messearealet er udvidet til 55.000 kvadratmeter.

Kontakt os

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

VBG GROUP SALES A/S

Industribuen 20

5592 Ejby

Telefon:  64 46 19 19

E-mail: order.denmark@vbggroup.com


Cvr. 42754315